In 2019 bestond Tandheelkundig Centrum Volendam 25 jaar. Al 25 jaar probeert het Centrum vooraanstaande zorg te leveren op het hoogst mogelijke niveau. Afgelopen week kreeg het Tandheelkundig Centrum Volendam het ISO 9001 certificaat uitgereikt.

Het Tandheelkundig Centrum heeft nog altijd de ambitie om voorop te lopen binnen het tandheelkundige vakgebied. Om mee te kunnen gaan met de huidige ontwikkelingen, de aangescherpte wet- en regelgeving en digitalisering is eind 2018 besloten om ISO gecertificeerd te worden.

ISO 9001 is de internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. Dit komt terug in alle onderdelen binnen het bedrijf. Het kwaliteitsmanagement zorgt ervoor dat de organisatie goed de zorg die wij verlenen beheerst en dat die voldoet aan de behoeften, eisen en wensen van de patiënten. Hiermee wordt ook de continue verbetering van kwaliteit gewaarborgd, zodat we steeds beter aan de behoeften van de klant kunnen voldoen.

Directielid Jacco Bertens: “We willen ook graag aan de buitenwereld laten zien dat we vooruitstrevend zijn en dat we aan de strengste eisen kunnen voldoen”. Heel 2019 stond in het teken van het behalen van de ISO certificering. Afra Snoek-Bond werd aangesteld als kwaliteitsmanager. Zij was op dat moment al 12 jaar bij Tandheelkundig Centrum Volendam in dienst als receptioniste, maar was toe aan een nieuwe uitdaging die haar uiteindelijk geboden werd in de vorm van kwaliteitsmanager. Met ongekende inzet, werkethos en doorzettingsvermogen is het Afra gelukt om het ISO systeem op te zetten en te implementeren in de praktijk. Om het te laten slagen, is de inzet van alle medewerkers nodig en die hebben op fantastische wijze de nieuwe werkwijze ondersteund en omarmd. Zonder de inzet en medewerking van het personeel is de uitvoering onmogelijk. De directie is dan ook buitengewoon trots op haar team.
Na een intensief jaar waarin alles werd gedigitaliseerd, protocollen werden opgesteld en herschreven en een Veiligheidsmanagementsysteem werd opgezet, volgde daarna een drie-daagse audit door een onafhankelijke instantie en kwam half december het positief rapport binnen. Afgelopen week werd het bijbehorende certificaat ontvangen. Tandheelkundig Centrum Volendam is klaar voor de toekomst!