Nieuws

Tandheelkundig Centrum Volendam heeft in 2019 het project ‘Gezond en gemotiveerd aan de slag’ uitgevoerd.

Het project ‘Gezond en gemotiveerd aan de slag’ is eind 2019 uitgevoerd binnen onze praktijk. Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie en wordt hieronder kort omschreven.

Het thema van het project was het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer. De doelgroep van het onderzoek waren alle medewerkers van Tandheelkundig Centrum Volendam. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met Verzuimteam.nl, de arbodienstverlener waarbij wij als praktijk bij zijn aangesloten. Zij zijn ingeschakeld voor het uitvoeren van een PMO (Preventief Medisch Onderzoek).

Lees “Tandheelkundig Centrum Volendam heeft in 2019 het project ‘Gezond en gemotiveerd aan de slag’ uitgevoerd.” verder

TCV is ISO 9001 gecertificeerd

In 2019 bestond Tandheelkundig Centrum Volendam 25 jaar. Al 25 jaar probeert het Centrum vooraanstaande zorg te leveren op het hoogst mogelijke niveau. Afgelopen week kreeg het Tandheelkundig Centrum Volendam het ISO 9001 certificaat uitgereikt.

Het Tandheelkundig Centrum heeft nog altijd de ambitie om voorop te lopen binnen het tandheelkundige vakgebied. Om mee te kunnen gaan met de huidige ontwikkelingen, de aangescherpte wet- en regelgeving en digitalisering is eind 2018 besloten om ISO gecertificeerd te worden.

Lees “TCV is ISO 9001 gecertificeerd” verder

TCV bestaat 25 jaar!

Tandheelkundig Centrum Volendam bestaat vandaag (21 maart 2019) 25 jaar!! Dit laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan, daarom hebben wij twee leuke acties bedacht.

Voor onze jonge patiënten een leuke kleurwedstrijd. De kleurplaten liggen op de receptiebalie en kunnen ingeleverd worden t/m 1 mei 2019. De prijs is een elektrische tandenborstel van Cars of Prinses.

Lees “TCV bestaat 25 jaar!” verder

TCV sinds kort Invisalign provider

Heb je altijd al rechte tanden willen hebben maar is het er nooit van gekomen omdat je een “blokjes/slotjes beugel” niet ziet zitten? Dan is INVISALIGN misschien wel de oplossing voor jou.
Tandheelkundig Centrum Volendam is vanaf heden Invisalign provider. Bij onze tandartsen voor orthodontie Jan Zwarthoed en Nick Tuip kunt u terecht voor deze bijna onzichtbare beugel.

Lees “TCV sinds kort Invisalign provider” verder

Internationaal onderzoek: kinderen te laat naar tandarts

GENÈVE – Te weinig ouders nemen hun kind op jonge leeftijd op tijd mee naar de tandarts. Dat blijkt uit een onderzoek van de FDI World Dental Federation onder ruim 4.000 ouders met kinderen onder de 18 jaar, afkomstig uit tien landen. Slechts 13% van de ouders brengt zijn kind voor het eerste levensjaar – de door de FDI aanbevolen leeftijd – mee naar een tandartsbezoek.

De meeste ouders (24%) nemen hun kind voor het eerst mee naar de tandarts als deze tussen de 1 en 2 jaar oud is. Bijna een op de vijf ouders (22%) deed dat toen het kind tussen de 4 en 6 jaar was. Van de bevraagde ouders gaf 20% aan dat hun kind nog nooit naar de tandarts was geweest.

Lees “Internationaal onderzoek: kinderen te laat naar tandarts” verder

De nieuwe maatschap TCV

Sinds januari dit jaar waait er een frisse wind door Tandheelkundig Centrum Volendam. Medeoprichters Peter en Jaap Veerman hebben een stapje terug gedaan en tandartsen Carina de Bruijn, Petra Uiterwaal, Marja Jonk, Robert Helsloot en Jan Zwarthoed hebben zich bij de maatschap gevoegd. ,,De afgelopen jaren hebben we veel grote veranderingen doorgevoerd. Dat willen we de komende tijd met een nieuw team en vernieuwende ideeën blijven volhouden.”

Lees “De nieuwe maatschap TCV” verder