Heb je altijd al rechte tanden willen hebben maar is het er nooit van gekomen omdat je een “blokjes/slotjes beugel” niet ziet zitten? Dan is INVISALIGN misschien wel de oplossing voor jou.
Tandheelkundig Centrum Volendam is Invisalign provider. Bij onze tandartsen voor orthodontie Jan Zwarthoed en Nick Tuip kunt u terecht voor deze bijna onzichtbare beugel.

Wat is Invisalign?
De Invisalign behandeling bestaat uit een reeks uitneembare, transparante hoesjes (aligners) die speciaal voor jouw gebit op maat worden gemaakt. Om de week wordt de aligner vervangen door een nieuwe die net iets verschilt van de vorige. Zo worden je tanden en kiezen stapje voor stapje naar de juiste positie bewogen. Vrijwel onzichtbaar, comfortabel en snel.

Voordelen:

  • Vrijwel onzichtbaar: De meeste mensen in je omgeving zullen niet doorhebben dat je een beugelbehandeling ondergaat;
  • Uitneembaar: Je kunt de aligners uitdoen als je een belangrijke afspraak hebt, tijdens het eten en bij het tandenpoetsen;
  • Minder pijnlijk: Invisalign wordt door patiënten als minder pijnlijk ervaren als een traditionele beugel vanwege lagere krachten op de tanden en geen uitstekende brackets of draadjes die prikken;
  • Goede mondhygiëne: De aligners zijn uitneembaar waardoor je normaal je tanden kan blijven poetsen, stokeren en flossen. Iets wat bij een blokjes beugel veel lastiger is;
  • Normaal eten: De aligner doe je uit als je wat gaat eten. Je hoeft dus niet te letten op wat je eet of drinkt;
  • 3d simulatie: Voordat de behandeling wordt begonnen kun je als patiënt een computersimulatie zien van de gebitscorrectie. Dit digitale behandelplan kan ook naar wens aangepast worden voordat de aligners definitief geproduceerd worden;
  • Sporten: De aligners kunnen zonder problemen worden gedragen tijdens het sporten. Je loopt geen risico op lipbeschadigingen door scherpe brackets (blokjes/slotjes).

Maak direct een afspraak voor een intakegesprek om de mogelijkheden voor uw eigen onzichtbare beugel te bespreken. Bel met 0299 – 350 414 of mail ons via info@tandheelkundigcentrumvolendam.nl

Het verloop van de behandeling met de Invisalign beugel

Intake
Je komt voor een eerste gesprek langs en de behandelaar beoordeelt of jouw gebit geschikt is voor de invisalign beugel. Er wordt uitleg gegeven over invisalign, al uw vragen worden beantwoord en er kan een globale indicatie van de kosten en behandelduur worden gegeven.

Uitgebreid onderzoek
Er worden foto’s, röntgenfoto’s of een scan van jouw tanden gemaakt. Met deze gegevens wordt een behandelplan gemaakt. Het plan wordt uitgewerkt tot een 3d computersimulatie. Hierin zie je hoe jouw tanden door de aligners verplaatst worden naar het gewenste eindresultaat.
Planbespreking
We bespreken het behandelplan en het gewenste eindresultaat aan de hand van de 3D simulatie. De simulatie geeft aan hoeveel aligners er nodig zijn om tot het eindresultaat te komen waardoor we nu een precieze begroting kunnen geven. Ook is nu duidelijk hoelang de behandeling gaat duren omdat we nu weten hoeveel aligners er nodig zijn. Wanneer u akkoord gaat, kunnen we akkoord geven aan Invisalign en produceren zijn de volledige serie hoesjes.

Plaatsen
U komt bij ons langs om de eerste aligner te passen. We geven ook uitleg hoe je deze in en uit neemt en hoe je de aligners het best schoon houdt. De aligners dienen 22 uur per etmaal gedragen te worden. Om de 14 dagen vervang je de aligners voor de volgende set.

Controles
U komt gemiddeld om de 6 tot 8 weken voor controle. Tijdens de controle kijken we of de tanden volgens plan verplaatsen en geven we u de volgende reeks aligners mee.

Eindcontrole
Ben je klaar met je laatste setje aligners dan kom je voor de eindcontrole langs. Is het gewenste eindresultaat gehaald dan maken we een scan voor spalkjes en/of laten we een setje aligners maken om het eindresultaat te behouden.

Tarieven en vergoedingen