Eerste consult / intake

Bij het eerste consult maakt u kennis met de behandelaar. Verder wordt er gekeken of het nodig is om op korte termijn een behandeling te starten of er nog even gewacht kan worden met behandelen. Het kan ook zijn dat een beugel misschien helemaal niet nodig is.

Als blijkt dat het verstandig is om op korte termijn met de behandeling te beginnen worden er twee afspraken gemaakt. Een voor een uitgebreid onderzoek en een voor het bespreken van het behandelplan.

Voor de behandeling

Uitgebreid onderzoek:
Bij het uitgebreid onderzoek maken we: afdrukken van het gebit met behulp van een digitale mondscanner, 2 röntgenfoto’s en digitale foto’s van de tanden en het gezicht. Met behulp van al deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld. Dit wordt in de volgende zitting besproken.

Planbespreking:
Tijdens dit bezoek worden de te gebruiken beugels en eventuele alternatieven met u doorgenomen en hoelang we verwachten dat de behandeling zal gaan duren. De duur van de behandeling hangt af van de ernst van het probleem, de groei van de kaken en heel belangrijk een goede medewerking van de patient. Een gemiddelde behandeling duurt 2-2,5 jaar. Ook wordt er tijdens de planbespreking een kostenoverzicht meegegeven. In hoeverre de orthodontische behandeling vergoed wordt hangt af van uw verzekering. Nadat u akkoord bent gegaan met het behandelplan, kun u een afspraak maken voor het plaatsen van de beugel.

De behandeling

Wilt u gelijk een afspraak maken, klik dan hier.