Uw kroon klaar terwijl u wacht

Tandheelkundig Centrum Volendam werkt met een revolutionair systeem binnen de restauratieve tandheelkunde, Cerec 3D. Met dit snelle klantvriendelijke systeem worden porseleinen restauraties door ons zelf vervaardigd, zonder tussenkomst van een tandtechnisch laboratorium.

Cerec, oftewel Ceramic Reconstruction, wordt met behulp van computertechniek vervaardigd. Door deze techniek is het mogelijk om een kroon of vulling snel en eenvoudig, binnen één bezoek, te realiseren. De tandarts hoeft geen gebruik meer te maken van afdruklepels, waardoor de patiënt niet meer hoeft te happen.

Eerst wordt de tand of kies geslepen, zodat deze de juiste vorm krijgt. Daarna wordt er een 3D-opname gemaakt, waarna de keramische inlay of kroon door het computerprogramma wordt ontworpen. Als het ontwerp gereed is, wordt met de slijpmachine de restauratie uit een keramisch blokje vervaardigd. Na enkele minuten is de restauratie klaar om in de mond gepast te worden. De restauratie wordt vervolgens op kleur gebracht, krijgt een glanslaag en wordt daarna in de mond geplaatst. Dit alles binnen één afspraak!