Als tandheelkundig Centrum Volendam zijn wij voortdurend opzoek naar nieuwe technieken of materialen die behandelingen bij patiënten kunnen verbeteren, verkorten en veraangenamen.

Onze nieuwste aanwinst de 3shape TRIOS mondscanner. Deze scanner maakt een 3D beeld van het gebit en vervangt het traditionele happen. Hij wordt vooral ingezet op onze orthodontie afdeling maar ook voor het maken van kronen,bruggen bij de tandarts.

De voordelen van de scanner zijn:

  • Comfortabel voor de patiënt: Kokhalzen, vieze smaak van het afdrukmateriaal of beperkte ademhaling kunnen de patiënten in veel gevallen worden bespaard.
  • De digitale afdruk heeft een zeer grote precisie en is direct zichtbaar op de monitor aan de behandelstoel. Dit leidt tot minder overmaakwerk en een betere pasvorm van werkstukken.
  • Directe communicatie met het laboratorium. Met één druk op de knop is het digitale model verzonden en kan het lab er mee aan de slag. Er is dus geen koerier meer nodig om het werk van de praktijk naar het lab te brengen.
  • De digitale gebitmodellen kunnen gebruikt worden voor een virtueel orthodontisch plan. De patiënt kan van te voren zien wat het eindresultaat van een eventuele beugelbehandeling kan zijn.