Implantologie

Tandvervanging doormiddel van implantaten

'klik' en hij zit vast!

illustratiedrukknoponderEen overkappingsprothese is een kunstgebit dat vastklikt op twee implantaten. In veel gevallen kunnen implantaten in de onderkaak worden geplaatst. Deze steken dan door het tandvlees heen om houvast te bieden aan de gebitsprothese (kunstgebit), waardoor deze veel vaster en stabieler komt te zitten.

Implantaten kunnen bij iedereen worden aangebracht, ongeacht de leeftijd. Bij mensen met ernstige hartklachten, ongeregelde diabetes, bloedstollingsafwijkingen en na bestralingen in het hoofd/halsgebied is het echter niet mogelijk. De ingreep vindt plaats onder lokale verdoving en duurt ongeveer anderhalf uur.
Een goed zittend kunstgebit kan allerlei lichamelijke klachten voorkomen zoals: chronische maagklachten, hoofdpijn en slechte eetlust. Bovendien voelt iemand met een goed zittende gebitsprothese zich zekerder in het sociale leven.

Vergoed door uw verzekering

Het plaatsen van implantaten en de bijbehorende prothese (kunstgebit) wordt in de meeste gevallen bijna volledig vergoed door uw verzekering. Wel moet hiervoor van tevoren een machtiging worden aangevraagd. U beltaalt in de meeste gevallen een beperkte eigen bijdrage voor de volledige prothese.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot uw tandarts. Bel Tandheelkundig Centrum Volendam voor een informatief consult. Tandarts-implantoloog  Jaap Veerman, die werkzaam is in onze zusterkliniek MarinaClinic, kan vervolgens d.m.v röntgen-onderzoek bepalen of uw kaak geschikt is voor implantaten.
Als alle tanden en kiezen ontbreken en het bestaande kunstgebit onvoldoende houvast op de kaak heeft, dan kan het kunstgebit op implantaten worden vastgeklikt. Bovendien wordt het slinken van de kaak door de aanwezigheid van de implantaten sterk afgeremd.

Maak nu een afspraak

Maak direct een vrijblijvende afspraak.

Contact

Onze implantoloog