Kronen en facings

Kronen en facings

Wilt u verlost worden van een spleetje tussen uw tanden? Of wilt u een afgebroken tand laten repareren? Met behulp van een zogenoemde facing kunnen onze cosmetisch tandartsen het uiterlijk van uw gebit verfraaien.

Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. Dit vulmateriaal plakt de tandarts op uw tand om de vorm of kleur van een tand te veranderen, spleetjes tussen de tanden op te vullen, afgebroken stukjes tand te repareren of tanden die door slijtage dun zijn geworden te verstevigen. Doordat het materiaal van een facing transparant is, geeft dit eenzelfde lichtbreking als bij natuurlijke tanden. De facing is haast niet te onderscheiden van een natuurlijke tand.

Wat zijn kronen en bruggen?

Als door omstandigheden uw eigen kiezen en tanden en kiezen niet meer goed functioneren. Kunnen we kronen en bruggen plaatsen. Ze benaderen zoveel mogelijk de oorspronkelijke vorm en functie van tanden en kiezen. Voorheen nam het maken en plaatsen van een kroon of brug aardig wat tijd in beslag nemen. Daar heeft Marina Cinic wederom als één van de eerste een revolutionaire oplossing voor gevonden. Met de nieuwe Cerec 3D techniek kan men snel en eenvoudig kronen en tijdelijke bruggen maken. U kunt zelfs blijven wachten op uw kroon of brug.

Wat zijn kronen en bruggen?
Kronen en bruggen zijn bedoeld als duurzame vervangers voor tanden of kiezen. Het zijn kapjes van metaal en/of porselein die precies passen over afgeslepen tanden of kiezen. Het kapje zit op de tanden of kiezen vastgelijmd. Door een kroon of brug te plaatsen krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Door het gebruik van keramische materialen bij kronen en bruggen is het mogelijk de restauratie een natuurlijke en levendige uitstraling te geven.

Maak nu een afspraak

Maak direct een vrijblijvende afspraak.

Contact

Resultaten